mypromosi.my

Tuntut e-Pemula RM150 anda melalui ShopeePay

Deal Score+3
Deal Score+3

Tahu tak anda boleh tuntut RM150 dan dapat pelbagai ganjaran lain dengan ePemula bulan ni melalui ShopeePay?

Haaa kalau tak tahu, ePemula ni adalah inisiatif Kerajaan Malaysia untuk menggalakkan transaksi tanpa tunai dalam kalangan belia Malaysia berumur 18-20 tahun dan pelajar universiti sepenuh masa.

Ada tak kenal rakan atau sesiapa yang layak? Sebarkan berita ini dan kongsi dengan pengikut anda!

Sebelum tuntut, terima RM5 dalam dompet ShopeePay anda dengan mengaktifkan ShopeePay Premium anda hari ini!

Ini caranya:

  •  Aktifkan ShopeePay anda 
  • Sahkan akaun anda dengan I.C.
  •  RM5 akan dikreditkan ke dalam dompet anda

Nantikan lebih banyak info tentang ePemula di sini: https://shope.ee/400oTCUvcu

Kira-kira dua juta belia masing-masing akan menerima kredit e-dompet RM150 melalui inisiatif e-Pemula/e-Start yang akan bermula pada pertengahan April.

*Ralat: RM150!

Kementerian Kewangan, dalam satu kenyataan hari ini berkata bahawa belia yang layak akan mendapat manfaat melalui penyedia e-dompet terpilih, iaitu BigPay, GrabPay, ShopeePay dan Touch ‘n Go.

“Pada masa ini, empat penyedia perkhidmatan e-Dompet mempunyai rangkaian 1.2 juta peruncit,” kata kenyataan itu.

Peniaga perusahaan kecil dan sederhana yang belum mendaftar dengan penyedia perkhidmatan e-dompet terbabit untuk menerima pembayaran elektronik atau tanpa tunai dinasihatkan berbuat demikian bagi membolehkan mereka menikmati faedah daripada pelaksanaan inisiatif itu.

KUALA LUMPUR, 27 Mac – Lebih dua juta belia dijangka mendapat manfaat daripada program e-Pemula bernilai RM300 juta yang akan dilancarkan tidak lama lagi, kata Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz.

e-Pemula ialah skim transaksi tanpa tunai untuk belia berumur antara 18 dan 20 tahun, serta pelajar sepenuh masa di institusi pengajian tinggi, di mana RM150 akan dikreditkan secara sekali sahaja ke dalam e-dompet masing-masing.

Berucap pada bengkel pengurusan kewangan ‘My Money & Me’ yang diadakan secara maya sempena Minggu Wang Global 2022 hari ini, Tengku Zafrul menekankan bahawa Bajet 2022 telah menyediakan banyak dana dan kemudahan pembiayaan khusus untuk golongan belia.

“Sebagai contoh, jika anda seorang usahawan muda, terdapat RM150 juta Pelan Pembiayaan Usahawan Muda yang ditawarkan oleh Bank Simpanan Nasional dan Agrobank.

“Selain itu, sejak 2019, kerajaan telah menyediakan elaun RM900 kepada pelajar yang mengikuti program latihan industri bagi meringankan beban kewangan mereka,” katanya.

Menteri kewangan turut mengambil kesempatan untuk mengingatkan golongan belia tentang kepentingan mengamalkan pengurusan kewangan yang positif.

“Untuk mencapai kesejahteraan kewangan, anda perlu membiasakan diri dengan konsep kawalan diri dan membiasakan diri dengan dunia pelaburan, serta pelan takaful dan insurans yang sedikit sebanyak akan membantu memastikan kesejahteraan kewangan, ” dia menambah. [Sumber]

Jangan Lupa Join Channel Telegram Kami:

https://t.me/shopeevoucher

mypromosi.my
Logo